Hva er en Heilpraktiker?

 

I Tyskland er både lege og Heilpraktikere anerkjent som medisinsk fagpersonell, og sistnevnte kan handle i henhold til loven for ikke-medisinske utøvere fra 1939. Den første foreningen for Heilpraktikere ble grunnlagt i Berlin i 1903, og i 1936 ble det første treningssenteret for Heilpraktikere grunnlagt i München.

 

Heilpraktikere  er blant annet utøvere av alternativ og komplementær medisin, og benytter for eksempel ernæringsmessige endringer, urtemedisin, avgiftning, homøopati, hydroterapi, akupunktur og en rekke andre komplementære og alternative behandlinger, i tillegg er noen også leger. For å bli en Heilpraktiker i Norge og Danmark finnes det en 3-årig utdanning. Denne omfatter prosjektoppgave og muntlig / praktisk eksamen med fokus på medisinsk kunnskap, klinisk undersøkelse og når det er viktig å henvise pasienten til en medisinsk lege før du starter noen komplementær behandling (å være i stand til å gjenkjenne et alvorlig helseproblem i en klient). Heilpraktikeren må også være utdannet i anatomi, fysiologi, grunnleggende patologi og farmakologi inkludert konservativ behandling av sykdommer, førstehjelp og lov for fagfolk i helsesektoren.

 

En Heilpraktiker har vanligvis et sterkt fokus på homotoxokologi og kan gjøre bruk av ernæringsmessige endringer, urtemedisin, avgiftning, homøopati, hydroterapi, akupunktur og en rekke andre komplementære og alternative behandlinger.

En Heilpraktiker har ikke helbredelse av en sykdom som et mål, men behandling av en person som en helhet, komplekst system.

Hva kan jeg hjelpe deg med?

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now